Снимка: Orkas, УикипедияОрганизацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) се обяви

...
Снимка: Orkas, УикипедияОрганизацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) се обяви
Коментари Харесай

Международна организация се обяви за анулиране и повтаряне на изборите в Беларус

Снимка: Orkas, Уикипедия

Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) се разгласи за отменяне и повторение на изборите в Беларус. Това е станало след нейно следствие.

Като общо умозаключение, има премного доказателства, че президентските избори на 9 август 2020 година са били фалшифицирани, показва ОССЕ в отчет, оповестен през вчерашния ден във Виена.

През септември 17, основно европейски страни, задействаха така наречен московски механизъм на ОССЕ за следствие на спазването на човешките права.

Австрийският откривател по правата на индивида Волфганг Бенедек беше претрупан със събиране на информация за изборни измами, хипотетично гонене на протестиращи и деятели, както и за случайни арести и изтезания.

Бенедек заключава, че що се отнася до изказванията, свързани с тежки нарушавания на човешките права, открито е, че те са били огромни и систематични и са несъмнено потвърдени.

Бенедек основава изводите си на сведения от над 700 беларуски жители и организации, както и на отчети на специалисти на Организация на обединените нации по правата на индивида и Неправителствени организации.

Правителството на дългогодишния президент Александър Лукашенко не сътрудничеше на следствието и не разреши посещаване на място.

Привържениците на опозиционната лидерка Светлана Тихановка настояват, че гласуването е било фалшифицирано, с цел да остане Лукашенко на власт.

17-те страни, инициирали следствието, оповестиха в взаимно изказване, че отчетът удостоверява безпокойствата им.

Първата стъпка към прогрес би трябвало да бъде направена от беларуските управляващи, които да прекратят акцията си на принуждение против мирни стачкуващи, да освободят всички, които незаслужено са хвърлени в пандиза, и да подведат под отговорност отговорните за това, се споделя в изказването.

Само предходната неделя бяха задържани 300 души, съгласно беларуското вътрешно министерство. Снимки и видеоматериали демонстрират сили за сигурност, които употребяват зашеметяващи и шокови гранати против множеството.

В обнародвано през вчерашния ден изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо се споделя, че американската администрация приканва беларуското държавно управление да създаде свободни и обективни избори в изискванията на без значение наблюдаване, съобщи ТАСС.

Според Помпейо, отчетът на Бенедек разказва непреставащи нарушавания на правата на индивида, осъществявани в доста огромен мащаб и безнаказано от беларуските управляващи от средата на август до в този момент./

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР